Een kracht groter dan alcohol?

Scheelt veel hoe je het wilt zien en beleven. Kan alleen vertellen hoe ik het beleef en ervaar. Een kracht groter dan mijzelf…..alcohol had me in z’n macht, zou er een grotere macht zijn die me van de alcohol af zou kunnen houden? Hoe, wat, wie en wanneer?

Alcohol is machtig

Ik had het al zo vaak alleen geprobeerd, lukte een paar dagen en daar ging ik weer, alcohol is machtig, heel erg machtig voor iemand als ik, het ging niet, hoe graag ik ook wilde, het lukte me niet alleen. Er was altijd wel een reden om weer te gaan drinken, kon een tijdje duren, maar de reden om te drinken kwam, altijd weer en op tijd stoppen? Dat lukter vaker niet dan wel op het laatst.

Drankgebruik onder controle hebben

Eenmaal rond de tafel plaats genomen had ik met lotgenoten te maken, die hetzelfde voelden als ik, hetzelfde meegemaakt hadden, allemaal, geen enkele uitgezonderd. Ieder van ons wilde z’n drankgebruik onder controle hebben en geen van ons lukte het alleen. Macht groter dan mezelf…. Wat me in m’n eentje niet lukte, lukt nu wel, met de steun en hulp van lotgenoten, die ik zie als een grotere macht dan mijzelf, alhoewel ik degene ben die beslis of ik het eerste glas laat staan, er is niemand anders die dat voor me kan doen.

Ver bij de fles vandaan

Er zijn natuurlijk momenten waarop het moeilijk kan zijn om niet te vluchten in de drank, er gebeuren wel eens dingen waarvan ik zeg; een paar uur vergetelheid zou erg plezierig zijn. Ik heb telefoonnummers van lotgenoten, e-mail adressen, de mogelijkheid om te chatten met mensen die me begrijpen en die ik vertrouw, op deze manier is het me gelukt om tot nu toe ver bij de fles vandaan te blijven. Daarbij; ik moet niet meer denken aan de katers, de problemen. Niet dat het sinds ik niet meer drink altijd rozengeur en maneschijn is, een kater heb ik in elk geval niet, dat is al een probleem minder.

Het hoeft niet allemaal tegelijk

De andere problemen kunnen nuchter aangepakt worden, als ik er klaar voor ben, niet uitstellen, maar aanpakken op het moment dat de tijd er rijp voor is. En zo word ik langzaam aan weer gezond, het hoeft niet allemaal tegelijk, stap voor stap is belangrijk, stress in ongezond voor me, maakt dat het verlangen naar alcohol weer om de hoek komt kijken. Drinken wil ik niet meer. Vandaag niet en morgen? Ik ben nog nooit morgen wakker geworden, alleen vandaag. De macht groter dan ikzelf vind ik bij lotgenoten, de herkenning, het begrip en de warmte die ik er voel. Alsof iemand, of misschien iets een warme deken om me heen gelegd heeft, nadat ik tijden in de kou gestaan heb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Subscribe without commenting