Huwelijk stuk door stoppen met drinken?

Je zegt dat door te stoppen met drinken je huwelijk stuk ging. Zeg je dan ook dat je niet was gaan scheiden als je door gedonken had ..?? Ik denk dat mijn gedachten niet kloppen en hoor wel of je er wat over wilt vertellen…

Geen enkele steun gehad

Voor R. en wie het lezen wil. Hallo R. en alle Mailgroepers. Mijn ex drinkt nog steeds, vind het gezellig, net als de vrienden, de vrienden drinken weleens waar in mindere mate, maar evengoed genoeg. Daar ben ik nu buiten gevallen, heb ook geen enkele steun van ex gehad, behalve de opmerking; ‘goed dat je niet meer drinkt’, om vervolgens direct de volgende alcoholische versnapering voor zichzelf in te tappen. We hadden een weekend huwelijk, het moest altijd ‘gezellig’ zijn, d.w.z. naar de kroeg, op visite enz. als er maar veel drank aan te pas kwam, waar ik overigens jaren aan meegedaan heb, de problemen mocht ik oplossen en ik moest vooral niet zeuren.

Ga ajb weer drinken

Nu ik nuchter ben zie ik de problemen ook nuchter, met de conclusie, dat het nooit meer wat zou kunnen worden tussen ons, als er eigenlijk de laatste tien jaar al wat geweest is…. (van de 19 jaar huwelijk). Ex heeft ook diverse keren gezegd, ga ajb weer drinken, toen was je nog weleens gezellig….Ik heb het voordeel gehad, dat ik verschrikkelijk ziek werd de laatste tijd, als ik gezopen had en ben er gelukkig op tijd achter gekomen dat drank de problemen alleen maar erger maakte voor me. Ik dronk om mijn problemen weg te zuipen de laatste 9 jaar, er was weinig gezelligs meer aan voor me.

Zonder de zelfhulpgroep, de mailgroepen en de chats had ik het nooit gered

Het was een strijd om er echt mee te stoppen, doodsbang en angstig voor wat er zou gaan gebeuren ik voelde al aan dat het huwelijk zou stranden, ik voelde aan dat de vrienden? me zouden laten vallen en ik voelde aan dat ik geen enkele steun zou krijgen van mijn ouders als ik de scheiding erdoor zou drukken. Dat laatste is gelukkig na een paar maanden meegevallen. Zonder de zelfhulpgroep, de mailgroepen en de chats had ik het nooit gered, had ik nooit voor mezelf durven kiezen. Ik denk dat ik mezelf dan doodgezopen zou hebben om me tijdens mijn roes nog een beetje prettig te kunnen voelen.

Drinken voor mij geen optie

Ja, een ander leven, dat wel, ik vind het ook eng, wat gaat er verder gebeuren, wat staat me te wachten, red ik het wel, voel me een beetje tussen wal en schip hangen. Geduld is iets wat ik niet heb, heb begrepen dat meer alco’s er last van hebben, dat is al weer een hele geruststelling. Drinken is voor mij geen optie meer, daarvoor ben ik te lang doorgegaan. Ik kom vanaf begin november bij AA, dacht het begin december nog eens te proberen. Vrijdag…..2 glazen wijn (terwijl ik er maar eentje wilde, maar och, dat kan) zaterdag 3 glazen, zondag ik raakte in de stress (smoezenboek); ik had aan de bekende emmer tekort, veel tekort. Maandag doodziek……en wat deed ik….ik nam een borrel om de kater op te heffen en nog eentje en nog een paar. Ik werd middenin de nacht panisch wakker, heb m’n zus gebeld, dacht werkelijk dat m’n laatste uur geslagen had, zus de hele nacht bij me geweest en eindelijk, eindelijk was de knop om. Ik sta machteloos tegenover alcohol en zal er nooit meer mee om kunnen gaan. Met andere woorden ik zit al aan de tax voor de rest van m’n leven.

Ik mag mezelf zijn

Het geeft een geruststellend gevoel, ik hoef niet meer te vechten tegen de alcohol, want ik verlies het, dat weet ik en daar ga ik mee verder. Wat niet wil zeggen dat het altijd makkelijk is, als ik me rot voel, trekt het nog steeds, zit er soms een soort papegaai op m’n schouder die zegt…..eentje? Gelukkig heb ik de zelfhulpgroep, de mailgroepen en de chats en ik vind het heerlijk om daarop terug te kunnen vallen, daarbij begin ik langzaam maar zeker andere vrienden en goede kennissen te krijgen waar ik gewoon mezelf kan en mag zijn. De meesten zijn lotgenoten, met lotgenoten kan ik veel delen, we hebben aan een half woord genoeg en begrijpen elkaar meestal. Vraag voldoende beantwoord?

2 reacties op “Huwelijk stuk door stoppen met drinken?

 1. Ik ben lid van AA; was ongeveer een 4 jaar nuchter.
  Gezondheidsproblemen, vrij delicate relatieproblemen brachten me weer tot de fles….

  Ik postte op een mailgroep, zwaar onder invloed en beledigde personen; tot mijn grote spijt.
  Ik werd verwijderd uit deze groep maar wil absoluut weer van de drank. Liefs aanmelden, zo mogelijk met een nick.
  Van harte bedankt.

 2. Dag Kristine,
  Je kunt jezelf aanmelden (ook met een nickname) op http://aa.werkgroepen.net/. Als je eenmaal bent aangemeld en ingelogd zie je bovenin de balk een tabje met ‘Forums’. Daarop klikken. Vervolgens klikken op de titel van een Forum, maakt je daar berichten kunt plaatsen (in het daarvoor bestemde vak).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Subscribe without commenting