Jurk

Buik

Nou, dit wordt een lang verhaal, maar d’r gaat dan ook heel wat gebeuren… Ik ga in een JURK naar de conventie.
Paar weken terug was ik in Leeuwarden, gave kledingzaak, gothic achtig, en zag daar 2 jurken…. Geen probleem voor mij, want jurken kunnen ook over een spijkerbroek.
Alleen… ik drink geen alcohol, maar ik heb wel een dikke buik, en dat zei ik die dame ook, toen ik de jurken paste. Ze wist me te overtuigen dat het wel meeviel. Dus jurken gekocht, waren niet al te duur,  die kans liet ik me niet ontnemen.

Afslankdingen

Ik laat jurken zien aan vriendje -over de spijkerbroek heen, zoals ik in mijn hoofd had om te dragen- zegt ie, wat ik zelf dus ook al vond..prachtige jurken, maar je hebt een veel te dikke buik.
Shit… ik wist het..
Op internet zoeken naar van die afslankdingen, tenminste daar wordt het vet allemaal ingepropt en bij elkaar gehouden en lijkt het alsof je geen zwembanden hebt, maar slechts 1 zwemband die ook nog enige vorm heeft. Die dingen bestaan, maar ik durfde het niet aan om zoiets te kopen. In dit geval eerst sjorren en passen, leek me.

Steen en been

Mijn zus vorige week op bezoek hier en wat denk je? Die zit met hetzelfde probleem, vast genetisch bepaald, dus ook zij ondervindt het probleem van de zwembanden. Lekker steen en been klagen tegen mekaar, dat oud worden wel leuk is, maar lang niet altijd meevalt.

In vorm

Oké, gisteren -woensdagmiddag mantelzorgdag- naar mijn ouders. Ik vertel het verhaal over die jurken, (en mijn zadeltassen, die mijn moeder zwembanden noemt) zegt mijn moeder: ‘Joh ga naar een lingeriewinkel en vraag informatie over een step-in. Vroeger kregen we die dingen altijd aangemeten als we een kind gebaard hadden om de boel weer in vorm te krijgen. O ja, en als je gaat neem dan die jurk mee.’

Lekker klagen

Zo gezegd, zo gedaan. Ik vanmorgen naar de Hünkemoller en werd helemaal top geholpen door een dame van mijn eigen leeftijd. Dus ook samen lekker klagen over de overgang. Ik leg mijn probleem voor. Ze stuurt me het pashok in en zegt ik kom zo terug met korset en corrigerende slips. Nou slips…ze zitten een beetje krap onder mijn armen, maar verdomd… al die flubbers zitten wél mooi ingepakt. Korset was niet zo’n succes, en dat vertelde ze me ook. Toen zegt die dame.. ja, ik wil me er niet mee bemoeien, maar ik vind het zonde van die jurk als je daar een spijkerbroek onder draagt. Dan zie je de broekzakken en de riem, dat is niks. Je moet er legging onder dragen. Uhhhh…langzaam maar zeker begint het een dure jurk te worden die ik voor een koopie had.

Afgetrapte schoenen

Ik krijg advies mee: Geen glimmende stof dat is niet prettig voor ons zweters, neem er één met een brede buikband en eentje die strak zit. Met deze info op weg naar de M&S, want daar zouden ze te krijgen zijn voor weinig. Zelfde verhaal verteld, legging gekocht zoals me was geadviseerd, zegt die dame van de M&S: ‘Draag je deze schoenen eronder?’ Nu moet je weten dat ik bij voorkeur op afgetrapte schoenen loop, waar ik dan ook niets aan doe. En dan bedoel ik onderhoud en poetsen. Deze dame adviseerde om er korte laarsjes bij aan te trekken.

Te herkennen aan…

En dat gaat me nu net een stap te ver. Ik ga geen laarzen kopen die ik toch alleen onder de jurk aanheb en daarna nooit meer. Dus lui…zien jullie iemand lopen op de conventie, bijna zonder flubbers, en mét een mooie jurk, kromme beentjes en afgetrapte schoenen? Dat ben ik!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Subscribe without commenting