Morgen stop ik…

Wat is het licht, is het al middag? Ik word wakker met een tong die aanvoelt als schuurpapier, een smaak in de mond alsof ik de kattenbak leeggegeten heb. Ik heb verschrikkelijke dorst, heb ik zoveel gedronken dan gisteren? Het valt wel mee, het is slecht gevallen gisteren, ik heb het druk gehad, bijna geen tijd om te eten, zoals de laatste tijd wel vaker gebeurt. Ik wil nog zo graag even in bed blijven liggen, eerst de ergste dorst lessen, daarna zie ik wel verder.

Griepje onder de leden

Ik sleep me het bed uit, richting koelkast in de keuken. Ik wil cola, lekker, cola. Ik schroef de dop van de fles, giet een beker vol en zet hem aan mijn mond, drink het in één teug leeg, een golf van misselijkheid overspoelt me, ik moet hardlopen om op tijd bij het toilet te komen. Alle spieren spannen zich samen, wat voel ik me hondsberoerd, het zweet breekt me uit. Na de maaginhoud geleegd te hebben, besluit ik eerst een pot thee te zetten, dan heb ik minder last van het zuurbranden. Thee met veel suiker, maar eerst een beker water met wat paracetamolletjes.
God, wat voel ik me beroerd. Zal ik een griepje onder de leden hebben, zoveel heb ik niet gedronken gisteren. Ik blijf zweten en trillen. Ik moet wat eten anders ga ik er onderdoor, brood lukt niet, heb geen speeksel, staat er nog yoghurt in de koelkast? Na een schaaltje yoghurt te hebben gehad lijk ik wel iets op te knappen. Ik moet nog zoveel doen vandaag.

Protesterende maag

Eerst douchen en tandenpoetsen. Ben ik dat? Dat mens in de spiegel met die wallen onder haar ogen en dat grauwe gezicht? De zon schijnt veel te weinig de laatste tijd, daardoor ziet mijn huid er zo uit. Warm water over me heen en de tandenborstel door mijn mond, ik begin me weer wat beter te voelen.

Het is tijd om de dagelijkse beslommeringen uit te voeren, het kost moeite; het lawaai van de stofzuiger, de rommel die ik van een ander moet opruimen, boodschappen, ik heb er helemaal geen zin in, helaas, de plicht roept. Als ik na het boodschappen doen thuiskom, belt de buurvrouw aan, of ik trek heb in koffie. Het is een aardige vrouw, ik kan niet weigeren. Ik blijf kort bij haar, mijn maag protesteert, ik voel het zuurbranden. Probeer zo snel mogelijk weg te komen, het zweet begint me weer uit te breken. Weer de maag geleegd boven de toiletpot. Voel me direct een stuk beter. Poefff, dat lucht op. De koffie was ook wel sterk bij de buurvrouw. Al tijd om me met het eten bezig te houden? Het is nog vroeg.
Eerst een wijntje voor ik aan het eten begin? Ach…..eentje kan wel, die heb ik wel verdiend, het liep tot nu toe tegen vandaag.

Morgen stop ik…..

1 reactie op “Morgen stop ik…

  1. joh, ik begin net maar kan nu al niet stoppen met lezen, wat goed
    maar moet echt eerst aan het eten beginnen
    goed weekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Subscribe without commenting