New live

16 januari 2011 tijdens een bezoek aan het Cobra museum in Amstelveen de expositie ‘New Living’ van Mike Bouchet. Ik werd geconfronteerd met mijn oude leven, ten tijde dat ik nog dronk.

Gelukkig

Die tijd staat voor het najagen van, als ik dat heb, of gedaan heb, dan word ik gelukkig. Het geluk duurde meestal een paar dagen, dan was de nieuwigheid er weer vanaf. In mijn teleurstelling koos ik dan regelmatig voor alcohol. Dan leek ik me een beetje gelukkiger te voelen.

Rotzooi

Mijn verleden stond daar uitgestald als 10 pallets rotzooi. Het oude huis, waar ik zo hard voor gewerkt had, zoekend naar het geluk op een manier van, als ik daar woon, dan ontbreekt het me aan niets meer en dan word ik gelukkig.

Schone schijn

Ik kan je vertellen, niets was minder waar. De buitenkant was mooi en ruim, de tuin ook. De bewoonster bleef een hoopje ellende,  zelfs deze aankoop had het grote geluk niet gebracht. Het blijkt dat als de boel bijelkaar geveegd is,  het uit 10 pallets rotzooi uit het verleden bestaat. En zo voelde het ook.

Zeepbel

De confrontatie met dit gegeven maakte dat ik bij het bezoek van deze expositie terug geworpen werd in de tijd. De teleurstelling weer voelde van de zeepbel die toen uiteenspatte.

Makkelijk praten voor mij. Ik drink al langer niet meer,   en ben uit het moeras gekomen. Ik heb de helpende handen gepakt, die me wilden helpen.  Echter het waren/zijn ‘slechts’ handreikingen. Aan mij was/is de keuze wat ik ermee ga doen.

Nadenken

Deze expositie is geen oplossing voor problemen. Het is wel het nadenken waard of de auto, het huis, de golfclub, de jacuzzi, het zwembad, de tuin, de talloze vakanties het grote geluk brengen, of dat het iets anders is, wat geluk is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Subscribe without commenting