26 en 27 april 2012

26 april krijgt vader Jan bezoek van broer(tje)Ton en tante Jo. Grote doos chocolade gekregen waar hij heel blij mee is. Overigens, het aller-, allerblijst is Jan met het bezoek, zo blij dat hij daar de volgende dag nog steeds emotioneel en blij op reageert wanneer  moeder Jo en ik op bezoek gaan.

Zeikerd

Jan heeft een rotnacht gehad. Zijn kamergenoot is een ‘zeikerd’ zoals Jan zelf fluisterend omschrijft. Om elk wissewasje de verpleging bellen en constant achter elkaar en met een hoop lawaai. Om gek van te worden, aldus Jan. Ook als wij op bezoek zijn worden we weggejaagd  door de man, tenminste…er wordt ons dringend/eisend door de kamergenoot verzocht om ergens anders te gaan zitten. Ook ik denk, ‘eikel’.

We spreken met vader Jan af het nog even aan te zien(1 dag/nacht) en anders gaan we kenbaar maken dat ook mijn vader voor herstel in het verpleeghuis is.  De kamergenoot lijkt het herstel voor vader Jan behoorlijk in de weg te staan en dat willen we natuurlijk niet.

Aan de afwas

Jan heeft overigens vandaag zijn eerste ergo-therapieles gehad. Hij werd aan de afwas- en afdroog gezet.  Had hij toen hij trouwde ook niet bedacht, dat hij dankbaar en blij zou zijn om als man achter het aanrecht te staan.

Verbazing

Moeder Jo vertelt nog steeds een beetje verbaasd: ‘Weet je Jan, hoelang die ziekenhuisopname voor mij gaat duren? Slechts 1 á 2 dagen als het goed gaat. Nou dan kunnen ze het ook wel op het aanrecht doen, dan kan ik tenminste thuisblijven.’ Ik vul aan: ‘Ja, afgesneden borst in de groene bak voor het recyclen en klaar is Kees.’
Vader Jan kijkt op een manier van: ‘O..kan ik dan snel naar huis? Afwassen kan ik alweer.’

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting