Bespreking vader Jan, 2 mei 2012

Vandaag is een bespreking met/over vader Jan en het medisch team. Als we allemaal verzameld zijn in een geïmproviseerde kantoorruimte steekt het team van wal. Nou ja, het is zo’n beetje wat we al vermeld hebben op de site; Jan kan koppig zijn, kan veel zalluf wal en ‘vergeet’ regelmatig zijn rollator te gebruiken. Als het doucheteam nog niet tot de beschikking staat, omdat het veel te vroeg is, wast hij zichzelf en is daarna niet meer genegen om zijn kleren uit te trekken en alsnog onder de douche te gaan. En dat er problemen zijn met zijn kamergenoot is/was ook al bekend. Er is een neuropsychologisch onderzoek gedaan en over een halfjaar zal nogmaals zo’n onderzoek volgen om te bepalen hoe de voortgang van het ziekteproces is. Het Doc-team zal ingezet worden en vader Jan en de thuis (ver)zorgers waar nodig is in de toekomst, is bijstaan.

Wegwezen

Volgens vader Jan gaat het uitstekend met hem en kan hij naar huis, omdat hij doodongelukkig is/wordt in het verpleeghuis. Moeders regelt alles prima.. dus..tas pakken en wegwezen, als het aan Jan ligt.

Aankomende verhuizing

Tsjaa..en daar ligt een probleem. Moeder Jo is ook ziek en wordt 14 mei geopereerd.  Jan kan niet op zichzelf vanwege het korte termijn geheugen wat niet doet wat het hoort te doen. Omdat Jan zo ongelukkig is in Magnushof, wordt voorgesteld hem over te gaan plaatsen naar ‘Buitenzorg’ in Noord-Scharwoude, dan is hij wat dichterbij Jo. Er  zal een wachtlijst voor bestaan, ook al omdat ze niet ingeschreven zijn bij ‘Buitenzorg’. Tot die tijd moet Jan in Magnushof blijven. Wij(Ria en ik) kunnen direct met de ‘klantenservice’ van Magnushof contact opnemen om dit zo spoedig mogelijk te (laten) regelen. Het gesprek wordt afgerond en we vertrekken met vader Jan en maken van ‘de bespreking’ nu een normaal ziekenbezoek. Het is mooi weer, en we gaan via de gangen met schilderijen van huisjes, boompjes en beestjes naar de nieuw aangelegde binnentuin.

Tijdelijk verkassen

Weer teruggekomen op de afdeling meldt een verpleegkundige dat vader Jan waarschijnlijk de nacht op een andere kamer (of in de huiskamer) zal doorbrengen, omdat zijn kamergenoot zo ziek is dat de echtgenote de nacht bij haar man wil doorbrengen,  waardoor vader Jan zijn eigen plekkie zal moeten afstaan.

Alarm

Ik besluit om nog even naar moeder Jo in Noord-Scharwoude te ‘racen’ om het nieuws van de toekomstige overplaatsing en de bespreking te vertellen. Erik-Jan en Ingrid zijn bij Jo om de aanleg van het alarm te regelen.

Wesp

Als ik aan Jo voorstel te overwegen hoe het nu verder moet met het stel, oftewel, eens te overdenken om zich in te schrijven bij Buitenzorg voor definitieve bewoning, reageert Jo als door een wesp gestoken. Nee..dus. Natuurlijk gun ik dat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen, maar…ik voel dat ik al deze zorg niet al te lang meer kan trekken en ik wil er niet aan onderdoor gaan. Op deze manier wordt het voor mijn gevoel wachten op de volgende klap en weer van voor af aan beginnen met regelen, heen en weer racen tussen diverse zorghuizen, woonhuizen en ziekenhuis. Maar goed..misschien zie ik teveel en te vroeg spoken en beren.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting