Bijpraten t/m 1 mei 2012

Deze mantelzorger heeft een aantal dagen vrij gehad. Zaterdag bij Tante Hen en Ome Jan op bezoek geweest. Uhhh…vervolgens op weg naar vriendje heb ik een vrachtwagen van de weg proberen te rijden. Dat is mislukt. Nou ja..het ging stapvoets, ik dacht dat hij me gezien had, helaas, dus niet. Gevolg een zootje krassen achter op mijn auto en hij wat krassen op zijn bumper. Alleen materiaalschade gelukkig. O ja, en even een groot compliment voor de politie, die hebben super geholpen tot en met van het invullen van het schadeformulier aan toe. Top!

Oefenen

De dag vóór Koninginnedag naar Rhenen geweest waar volop geoefend werd voor ‘de grote dag’, 30 april waar het koninklijk huis op bezoek zou komen. Ik heb hetzelfde gezien als de koninklijke familie, maar dan ‘menselijker/gewoner/spontaner’. In Veenendaal was helaas weinig te beleven ivm de zondagrust.

Met Koninginnedag zelf ’s morgens voor de tv gehangen en ’s middags naar Barneveld in de hoop vele Oudhollandse spelen te zien. Barneveld had een complete zolderopruimingsmarkt, waar ik niet blij van werd. In Assel (halte Assel) op de Veluwe was het verblijf een stuk prettiger, een korte wandeling in de buurt van Radio Kootwijk sloot de dag af. Er is daar in de buurt nog niet zo lang geleden een heidebrand geweest. Mooi om te zien hoe snel de natuur zich weer probeert te herstellen. Goed, dit waren mijn vrije dagen.

Klaar voor

Dinsdag 1 mei heeft moeder Jo een afspraak met de radioloog. Ook hier weer verwarring over eerst chemo/bestralen en dan opereren. De man geattendeerd dat besloten is éérst te opereren en naar de uitslagen daarvan wordt bepaald welke behandeling eventueel gaat volgen. Volgens de radioloog verwacht hij dat dit waarschijnlijk bestralen gaat worden en dat een keer of 16 á 18 achter elkaar. Moeder Jo moet met de borsten bloot om de radioloog te tonen waar de tumor zit.Vanaf nu is alles voorbereid voor de grote dag van de operatie op 14 mei. Wat moeder Jo betreft mag het wel eerder, het ‘ding’ begint vervelend te doen en je kunt maar beter zoiets griezeligs kwijt zijn. (Nou moeder Jo… ik kan me er alles bij voorstellen).

Ongelukkig

’s Middags gaan Jo en ik samen naar vader Jan op bezoek in Magnushof die dan nog bezig is met zijn fysiotherapie. Tsja..wat moet ik over vader Jan schrijven op dit moment. Als hij terugkomt van de fysio vertelt hij dat hij kilometers gelopen en gefietst heeft en dat dit volgens eigen zeggen ‘best’ ging. Jan is ongelukkig in Magnushof, mede door zijn kamergenoot die hem het leven behoorlijk zuur maakt. En nu weet ik wel, dat zijn kamergenoot er ook niets aan kan doen dat hij ‘is zoals hij is’.

Herstelproces en privacybeleid

Het beleid/bestuur/directie van Magnushof zou hier wél iets aan kunnen veranderen. Ik vind -en dat meen ik uit de grond van mijn hart-, dat mensen die buitenshuis verzorgd/verpleegd moeten worden(in een verzorg- verpleeginstelling), recht hebben op een EIGEN kamer  voor de broodnodige privacy. Een kamer moeten delen met een andere patiënt werkt veelal in het nadeel voor het herstelproces.

De kamergenoot van vader Jan zet ’s nachts de boel op stelten, waardoor vader Jan niet aan zijn rust toekomt. Er zijn géén andere kamers beschikbaar voor patiënten die overlast bezorgen.  Dát moet niet kunnen en niet mogen.

Ook als bezoek zijn wij al diverse malen weggestuurd door de kamergenoot en/of het bezoek van de kamergenoot omdat deze zijn rust nodig zou hebben. Uhhh…ja hoor… maar dat ze daar met 4 man tegelijk op bezoek zijn, mag vader Jan géén last van hebben? Nu is dit peanuts, maar het is ook iets wat wél het herstelproces in de weg staat.

Best Magnushofbeleid… uhhh…wat denkt u hier zelf over?

Dit bericht is geplaatst in Divers, Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting