Even bijbeppen

Een aantal dagen niet geschreven. Deels door het pinksterweekend waarin ik door de andere mantelzorgers vrijgesteld ben van ‘mantelzorgen’ en bezoek. Deels omdat ik ook met wat andere dingen bezig ben/was. Maar goed, hier ben ik weer om je op de hoogte te stellen van de voortgang van het edele stel.

Oranje bretels

Erik-Jan en Ingrid hebben prachtige oranje bretels voor vader Jan aangeschaft waar hij de hele dag trots mee rondloopt. Daarnaast heeft de verzorging een elektronische seniorenstoel in zijn kamer geplaatst. Als je erom vraagt kan hij er geen genoeg van krijgen om te demonstreren hoe het ding werkt.

Alarm/rollator

Daarnaast was hij weer op zijn bek gegaan, deze keer in zijn eigen kamer. Na veel roepen en schreeuwen heeft de verpleging hem opgeraapt. Waar was je alarm? Weet ik niet hoor. Waar was je rollator? En dan kijkt hij: ‘o ja, ik heb ook nog ergens een rollator’.

24 uur oppas

Feit is wel, dat steeds duidelijker wordt dat vader Jan niet naar huis kan. Als dit thuis gebeurt,  kan Jo hem van zijn leven niet meer van de grond krijgen. Daarbij moet hij bijna 24 uur oppas per dag hebben. Het lijkt me toch echt dat Jo voorlopig genoeg aan zichzelf heeft, hoe graag ik het (en met mij de andere mantelzorgers) ze het gunnen wat vaker bij elkaar te zijn.

Ziekenhuis tussendoortje

De hechtingen van moeder Jo zijn gisteren onverwacht verwijderd. De wijkverpleegster maakte zich zorgen over de wond en heeft de mama-care gebeld. Wij (Ria en ik) tussendoor met Jo naar het ziekenhuis. De wond werd bekeken, het leek niet erger dan vorige week. Afijn we waren er nu toch, dus konden de nietjes eruit gehaald en nogmaals vocht afgetapt. Er is wel een stukje van een centimeter of 4 van de wond wat afgestorven vlees lijkt. Dit moet ze extra in de gaten houden.

Humanitas

De afspraak van vandaag in het ziekenhuis gaat niet door. Ria en ik gaan als mantelzorgers  vandaag naar Humanitas naar een mantelzorgers bijeenkomst. Misschien dat we wat tips kunnen gebruiken waardoor het mantelen wat minder zwaar wordt.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting