Mantelzorg begin

Maandag 18 januari 2010:
Jo valt ’s nachts in het toilet en breekt haar enkel op 3 plaatsen. Jan helpt zo goed en kwaad als het kan, Jo weer overeind. Direct is al duidelijk dat haar enkel gebroken is, daar hoef je geen arts voor te zijn.

Erik-Jan en Ria worden beiden gealarmeerd. Erik-Jan blijft bij vader Jan, Ria gaat mee naar het ziekenhuis. Het is spekglad in de kop van Noord-Holland, en moeder Jo is deze dag niet de enige brekebeen.

(Zorg)instanties op de hoogte gesteld. Vader Jan kan niet voor zichzelf zorgen, daar moet een oplossing voor gevonden worden. Huisarts ingeschakeld, die haar uiterste best doet. Aan het einde van de middag komt het bericht, vader Jan kan tijdelijk logeren in zorgcentrum Lelypark in Wieingerwerf.

Ziekenhuis bellen, moeder Jo ligt nog steeds in de wacht om geopereerd te worden.

Dinsdag 19 januari

Vader Jan gedrieën naar het zorgcentrum gebracht. Vader behoorlijk in de war vanwege zijn zorgen om moeder Jo en de stress die dit allemaal met zich meebrengt.
Moeder Jo, ligt ’s avonds nog steeds in de wacht om geopereerd te worden. De vele valpartijen door de gladheid van de dag ervoor lijken nog steeds voorrang te krijgen op de enkel van moeder Jo.

Laat in de avond, ziekenhuis belt, moeder Jo is geopereerd, platen en schroeven in het pootje. Verdoving via ruggenprik en de operatie is goed verlopen. Erik-Jan is op bezoek geweest bij vader en die is rustiger en begrijpt beter waarom hij logeert in het zorgcentrum.

Allang weer thuis

Inmiddels is het stel allang weer thuis. We zijn deze site begonnen zodat een ieder die belangstelling heeft op de hoogte blijft van de voortgang. Familie, vrienden en kenissen vulden bezoektijden in op deze site op een aparte pagina, zodat het stel verspreid bezoek kreeg. Die betreffende pagina is inmiddels weggehaald omdat het niet meer actueel is.

Regelen

Het blijven kwetsbare mensen. Ze zijn afhankelijk van rollators, beugels, douchezusters, huishoudelijke hulpen en wij als nabijstaandemantelzorgers. Ze wonen nog zelfstandig en dat is wat ze graag willen.
Ook nu ze weer thuis zijn moet er geregeld worden; bezoek aan artsen, beugelmakers, afspraken nou ja, noem maar op.

We hebben besloten de site voort te zetten omdat de (mantel)zorg gewoon doorgaat. Dit willen we blijven delen.

Bedankt voor het lezen.
Klik voor het eerste verhaal
(Reageren mag bij elk ervaringsverhaal).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting