Irritaties

Vorige week was een wel heel spannende week. Jo die zieker en zieker werd. We waren min-of-meer al voorbereid dat deze week het definitieve afscheid zou plaatsvinden. Wonder boven wonder begon ze maandag weer op te krabbelen op haar aloude manier van ‘Zo, klaar!’

Jo ten voeten uit…

Vanaf dinsdag kreeg ze weer flinke babbels en is vast van plan nog een jaar eraan vast te plakken….minimaal. Volgende week is ze jarig. En daar hebben we ons aloude oude moeder weer. Eerst niet willen vieren,  de volgende dag met een paar naasten en sinds gisteren met een hele club. Het komt erop neer dat subtiel aangegeven wordt, dat wij het moeten regelen en ons telkens weer aan haar nieuw bedachte dingen moeten aanpassen. Tegen de één zegt ze dit, tegen de ander wat anders. Moeder Jo ten voeten uit, wat onderling tot irritaties leidt.

Hongerstaking

Vader Jan was van alle consternatie, wat het letterlijke doodziek zijn van zijn Jopie met zich meebracht, in hongerstaking gegaan. Zij dood, hij ook dood -als het even kan eerder- had hij bedacht. Op deze manier wilde hij het lot een handje helpen.
Gisteren was ik bij hem op bezoek en vroeg: ‘Héé, wat hoorde ik? Wilde je niet meer eten?’
Zijn lichtelijke geïrriteerde antwoord: ‘Je moet alles niet zo serieus nemen.’

Ook deze crisis weer overwonnen. Het zal niet al te lang duren voor de volgende crisis zich weer aandient, denk ik zomaar.

 

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

3 reacties op Irritaties

 1. Katinka schreef:

  Heftig allemaal Anja …. veel sterkte, ik bel je.

 2. Lisa schreef:

  Wat een afmattende week, gelukkig weer overwonnen.
  Goede Paasdagen en verjaardag met de familie!

  • jo en ton fokker schreef:

   Hallo Anja
   Ja we weten dat Jan niet had gegeten om dat je moeder toen die Zondag zo beroerd was We waren er en Ton ging je Vader halen en deze was helemaal van streek want had sinds Zondag niks meer van haar gehoord en dacht dat ze dood ging en was ook erg boos ze zeggen maar niks en ze laten niks weten maar gelukkig was het daarna weer goed .En kon Jo haar Jan weer even knuffelen en zeggen dat het weer goed ging .Ik ben wel laat om te schrijven maar helemaal vergeten om op de lappenmand te kijken .Nu de verjaardag is goed verlopen iedereen is verspreid geweest en ze hebben er erg van genoten al was Moeder wel erg moei maar dat heb ze er voor over .En nu weer een nieuw jaar in wat zal het brengen voor haar en ook voor jullie Vader en jullie ze lijkt nu weer aardig goed maar ze verbergt ook wel het een en ander ze blijft positief en dat is voor jullie wel fijn want aan een treurende Moeder heb je niks .Nu Anja veel sterkte en tot schrijfs Hartelijke groeten van ons Ome Ton en Tante Jo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting