Jan in Buiten Zorg, 4 mei 2012

Kwart voor tien in Magnushof? Ja, oké dan zien we elkaar daar. Met deze afspraak vertrekken Ria en ik in aparte auto’s naar Schagen om vader Jan te verhuizen. Jan uiteraard voor dag en dauw al wakker en uit bed en als ik aankom zit hij al ongeduldig te wachten. Ria komt bijna tegelijkertijd aan. Er staat nog een afspraak met de kapper voor Jan. We besluiten dat Jan alsnog naar de kapper gaat en wij in de tussentijd de spullen inpakken en de administratie regelen. Zo gezegd zo gedaan. Jan geknipt en geschoren en de spullen ingepakt. We nemen afscheid van de verzorging en van het tafelmaatje van Jan en gaan richting Zuid-Scharwoude.

De nieuwe bewoning

Spullen in de auto van mij en vader Jan rijdt mee in de auto van Ria. Taken netjes verdeeld onder de gezusters hamster. We worden allerhartelijkst ontvangen in Buiten Zorg en al snel naar het tijdelijke woonverblijf van Jan gebracht. Zo! Dat is praat! Een ruime huiselijke kamer voor zichzelf een eigen badkamer met toilet, een keukenblok met koffiezetapparaat en koelkast. Een hoge tafel met eetkamerstoelen en een gemakkelijke stoel voor Jan. Op de vensterbanken planten, schilderijen aan de wand, en een grote tv. Uiteraard ontbreekt het bed ook niet. Jan en wij zijn blij verrast.

De gang van zaken in het huis wordt uitgelegd. De overdrachtspapieren worden uitgewisseld. We zijn al gauw een paar uurtjes bezig. Dan wordt het eten gebracht. Mmm… tomatensoep, gebakken vis, aardappelwafeltjes, bietjes en brrr…griesmeelpudding. Je moet er van houden, vader Jan gelukkig wel. Na het eten besluiten Ria en ik te vertrekken naar het winkelcentrum om nog wat ontbrekende spulletjes voor Jan te halen, een koektrommel b.v. (héél belangrijk) en ook zelf wat te gaan eten, daarna pikken we Jo op en gaan weer gezamenlijk naar vader Jan, die bezoek heeft van iemand van de verzorging.

Rondleiding beneden

We zetten gelijk het koffiezetapparaat in werking. Jo bewondert de kamer. Ria gaat na de koffie naar huis. Ik besluit een rondleiding te organiseren op de begane grond van het huis en ook dat is naar de smaak van allemaal. De gang uit rechtsaf en we komen in de binnentuin met een heuse kolfbaan. Nu moet je weten dat Jan in het verleden een fanatiek kolfer (Noord-Hollands balspel) geweest is. Zitjes met planten eromheen waar de kolfsport op de voet kan worden gevolgd. We lopen verder en vader Jan laat zich ontvallen, het straatwerk hier in de binnentuin is vakwerk, het ligt er goed in. Als we na een half uurtje of zo terugkomen in de kamer, is de koelkast gevuld met vleeswaren, kaas en brood. Ik sluit de tv aan(gewoon effe het kabeltje achterin vastmaken) en geef Jan les in het bedienen van de afstandsbediening.

Roomservice

Precies op het moment dat Jo en en ik naar huis willen gaan komt de room-service binnen om Jan te assisteren bij het avondeten. Blij? Allemaal blij! We nemen afscheid(tot de volgende keer en eet smakelijk) en gaan naar huis. Kei-kapot van deze vermoeiende dag en zéér tevreden dat Jan hier op zijn plaats lijkt te zijn.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting