Jan is thuis

Rond tienen afgereisd naar Buiten Zorg om vader Jan op te halen. En ik ben verbaasd als ik zijn kamer binnenkom. Er ligt al behoorlijk wat op het bed, klaar om in tassen te worden gedaan. Bonnie, komt ondertussen ook aanzeilen. ‘Ja, we webben gisterenmiddag verteld dat hij vandaag naar huis zal gaan. Hij wilde zijn menulijst persé inleveren, maar dat is niet meer nodig, hè meneer Fokker?’ Vader Jan wordt een beetje emotioneel van blijdschap. Ik zie tegelijkertijd de opluchting in zijn ogen op een manier van ‘Het is toch waar, dat ik naar huis mag, gelukkig’. Bonnie vertelt ook dat waar we zo bang voor waren, een rusteloze nacht enzo, dat dát niet gebeurd is. Jan heeft heerlijk en diep geslapen, aldus Bonnie.

Een laatste…

De verpleegkundigen en verzorgers komen een hartelijk afscheid geven. Jan wordt naar de recreatiezaal geleid om voor de laatste keer koffie te drinken met de bewoners, zodat Erik-Jan en ik alle ruimte hebben om de tassen te pakken. Controle en nogmaals controle, ‘Hebben we alles? Ja, we hebben alles. Kom op, vader Jan oppikken en we gaan!’

Ingehakte emoties

Het is een autorit van 2 minuten voor we bij de Platte Ven zijn. Spullen uitpakken en gezamenlijk naar boven waar moeder Jo de koffie al klaar heeft met appeltaart. Jan neemt plaats in zijn stoel alsof hij nooit weg geweest is. Toch merken we dat alle emoties er behoorlijk ingehakt hebben. We houden het ook bij een korte bijeenkomst. Nog even de kasten inruimen en de afwas doen en we nemen afscheid. Mogen ze elkaar weer vermaken.

Tot zover verslagje van de thuiskomst.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Jan is thuis

  1. Katinka schreef:

    Fijn dat jullie vader en moeder weer bij elkaar zijn. Niet denken aan de zorgen die ongetwijfeld gaan komen, maar ook even genieten van het feit dat de “tortelduifjes” zoals Anja het zo mooi kan zeggen, weer samen zijn.
    Even rust in de hele situatie en dat is wel nodig na de afgelopen periode.
    Ik blijf het volgen via Anja en het lijkt wel of ik onderhand jullie ouders een beetje ben gaan
    kennen, heel bijzonder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting