Jo 82!

Jo heeft haar verjaardag gehaald.  Ze heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 82 jaar. Die heeft ze toch maar mooi in haar broekzak gestoken. Verspreid over de hele dag bezoek geweest. Mét rekening houdend van haar rusttijden.

Paasdienst

s’morgens ga ik eerst vader Jan halen om haar samen met hem te gaan feliciteren. We hebben genoeglijk bij elkaar gezeten. Daarna heb ik hem weer teruggebracht naar zijn eigen afdeling, omdat ik (jawel…) had afgesproken om samen met moeder Jo naar de paasdienst te gaan die in het verpleeghuis gehouden wordt. Vader Jan wil al jaren niets meer met de kerk te maken hebben, dus vandaar dat hij weer terug naar zijn eigen stekkie gaat.

Wanneer ga ik dan weer naar Jopie?

Achteraf niet zo’n goed idee. Terwijl ik vader Jan terugbreng, begrijpt hij niet wat hij allemaal moet onthouden. ‘Maar wanneer ga ik dan weer naar Jopie? En hoe moet dat dan?’ Ook op mijn, ‘Ria komt je vanmiddag weer halen, je hoeft niets te onthouden. Het gaat allemaal vanzelf. Het komt goed,’ zie ik dat hij zich enorm zenuwachtig maakt en er geen vertrouwen in heeft. Lastig is dit, ik ga met een rotgevoel in mijn lijf weer weg. Jopie en de kerkdienst wachten ook, dus ik heb niet meer tijd om het hem nog meer proberen te verduidelijken.

Feestmaal

Jopie opgepikt en samen ter dienst geweest. Daarna Jopie weer teruggebracht naar haar eigen kamer waar een heus feestmaal voor haar bereid is. Een zwaai en weg ben ik. ’s Middags is Ria met compleet gezin, aanhang en kleinkinderen op bezoek. Wat ik ervan begrepen heb, is het heel gezellig geweest.

Een bult

Donderdag is vader Jan voor de verandering weer eens op zijn kop gestuiterd. Joepert van een bult, dokter erbij. Gelukkig -behalve de bult- niets aan de hand. ‘Waar of die lui zo’n drukte over maken’, aldus vader Jan.

En zo zitten we weer in het ‘gewone’ leven van het mantelzorgen met ups-en-downs.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

2 reacties op Jo 82!

 1. Katinka schreef:

  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder ! Dat is inderdaad binnen …..
  Hoop dat je vader weer snel zijn “bult” kwijt is.

  Lieve groet,
  Katinka

 2. Vroegere buren Bakker schreef:

  Hallo Anja,
  We vinden het een heel goed initiatief van jullie om iedereen via deze website op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van jullie vader en moeder. Want we hebben ontdekt dat het soms wat moeilijk is om telefonisch contact met je moeder te krijgen. (logisch, om haar rust te gunnen.) Maar zodoende weten we toch een beetje hoe het met ze gaat. Leuk dat ze toch nog weer een goede verjaardag kon hebben. Nog gefeliciteerd daarmee, en als je binnenkort je vader en moeder weer ziet, doe ze dan de hartelijke groeten van ons.
  Groeten van de buren Bakker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Subscribe without commenting