Jo met de zorgbus naar Jan

Zorgbus

Één van de tips van Astrid van Humanitas: Schakel de zorgbus in voor vervoer, zodat jullie moeder zelfstandig bij je vader op bezoek kan. Zo gezegd zo gedaan. Natuurlijk geloof ik dat deze vrijwilligers zorgvuldig met moeder Jo omgaan, maar…dat wil ik dan wel even met eigen ogen zien. Ik besluit om samen met Jo op de bus te wachten, te koekeloeren hoe ze in de bus komt en hoe ze afgeleverd wordt. Wantuhh..ik heb maar één moeder en daar ben ik zuinig op. Daarnaast vindt Jo het zelf een beetje eng om zoiets nieuws te proberen. De zorgbus komt zowel met ophalen en terugbrengen keurig op tijd en de mevrouw die rijdt is alleraardigst. Jo vat samen, dan kan ik als ik zin heb gewoon zelf de bus bellen en hoeven jullie niet te rijden.

Zorgvuldig

Vader Jan is uiterst goed te spreken. Het eerste wat hij vertelt: Wil en Tiny Bakker(vroegere buurtjes) waren hier vanmorgen op bezoek. Dat heeft hem goed gedaan. We hebben wat snoeperijtjes voor hem mee en wat frisdrank en praten wat over koetjes en kalfjes. Samen vullen we het keuzemenu van zijn dinerlijst in, maken grapjes over zijn bretels, en zo staat eigenlijk voor we erg erg in hebben de zorgbus alweer voor de deur. Jo gaat de bus weer in, ik rijd er met mijn auto weer achteraan en zoals ik eerder vertelde, gaat alles zeer zorgvuldig.

Kastje-muur

In de tussentijd is Ria zich suf aan het bellen (kastje-muur herkennen jullie dit?) om de indicatie voor vader Jan bij te laten stellen. Bij één van de kastjes is de hele vader Jan niet bekend. Naar het volgende kastje, de dame die ze hier voor moet hebben zit even niet op haar plek en er wordt gevraagd om 15.45 uur terug te bellen. Je raadt het al…om 15.45 uur is dit muurtje al naar huis. Wordt maandag vervolgd.

Doe hier iets aan!

Ik brul uit de grond van mijn hart: We weten dat er veel instanties zijn die willen helpen en we weten ook als we eenmaal al die muren over geklommen zijn, dat we alleraardigste mensen ontmoeten, maar we worden  dood-en-doodmoe van dat kastjes muurgedoe, voor we die mensen te spreken krijgen! Daarnaast wil ik de gemeente Langedijk nog even persoonlijk aanspreken op hun starre ‘kluisdeur’ die receptioniste heet. We worden er niet goed van! Klantvriendelijkheid, meedenken en flexibiliteit: mijn zolen! En we weten -we hebben natuurlijk ook contact met andere mensen die met de gemeente Langedijk en de receptioniste(s) te maken hebben- dat wij niet de enigen zijn. Dus bij deze een oproep, doe hier iets aan!
Beste gemeente Langedijk; mantelzorgen is dankbaar werk, maar het is ook heel zwaar, maak het alstublieft niet nog zwaarder dan strikt noodzakelijk is!

 

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

3 reacties op Jo met de zorgbus naar Jan

 1. Katinka schreef:

  Anja en Ria, gewoon, nou ja gewoon, een brief naar de Burgemeester en Wethouders.
  Brief èn email.
  Met de mededeling die je wilt doen en ook nog dat je binnen een week antwoord wilt hebben.
  Geen antwoord gehad, dan nogmaals sturen, tot ze er een beetje ziek van worden.
  Afspraak met het hoofd personeelszaken wil ook helpen hoor.
  Niet bang zijn, gewoon doen, want zij zitten er van jullie belasting centen!!!!
  Succes en sterkte met alles,
  Katinka

 2. anja schreef:

  @Katinka, héé bedankt voor de tip! Gaan we over nadenken. Het stel heeft nieuwe ID-kaarten nodig, maar ze zijn niet bij machte om zelf in het gemeentehuis te komen én pasfoto’s te laten maken, waar natuurlijk weer 1001 regeltjes aan verbonden zijn, hoe ze erop moeten staan. De receptioniste in kwestie wist alleen te vertellen dat dát de regels zijn en voor de rest in noodgevallen dan nog wel iemand langs wilde komen voor de vingerafdrukken, maar die pasfoto’s, tsja..regels zijn regels….

 3. Katinka schreef:

  Mevrouw de receptioniste heeft zich een bepaalde MACHT aangemeten en dat zullen jullie weten ook !
  Misschien moet ze daar iets van inleveren via een functioneringsgesprek met haar hoofd Personeelszaken……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting