Jo naar het ziekenhuis en geopereerd

Gisteren moederdag gevierd. Bert en Monique ’s morgens op bezoek bij moeder Jo. ’s Middags heb ik Jo mét taart opgehaald om gezamenlijk naar vader Jan te gaan, waar Ria, Erik-Jan en Ingrid en Linda met de kinderen ook komen. Wel een beetje druk, zoveel mensen, waardoor vader én moeder een beetje overspoeld worden. Voor ons een leer om het een volgende keer met wat meer aandacht voor het stel zelf te organiseren.

Slapeloze nacht

Vanmorgen vroeg heb ik Jo naar het ziekenhuis gebracht. Zowel Jo als ik hebben een bijna slapeloze nacht beleefd. Moeder Jo natuurlijk vanwege de narcose en de operatie en ik vanwege om ‘wat ze mijn moeder gaan aandoen’. Nou ja, lekker kinderachtig van mijn kant, maar goed, zo steek ik af-en-toe in elkaar.

Direct in operatiekleding

We moeten ons melden bij de portier en worden naar de betreffende afdeling verwezen. We worden verwelkomd door een verpleegkundige en moeder Jo mag direct haar eigen kleren uittrekken en zich in de operatiekleding hullen. Ze is vandaag als eerste aan de beurt. Er worden nog wat dingen gevraagd en gecontroleerd en als ik wil mag ik mee tot in de ‘koepel’ naar de operatiekamer. Uhh…… de spanning wordt deze held teveel en ik besluit om vanaf de kamer afscheid te nemen en naar huis te gaan, waar het wachten begint.

Op zaal

Nou ja, ik heb al eerder over mijn ‘spoken en beren’ geschreven. Deze keer is natuurlijk geen uitzondering. Om 11.50 uur word ik gebeld door het ziekenhuis, de operatie is goed gegaan, moeder is goed aanspreekbaar en ze ligt weer op zaal! Wauw, dat is goed nieuws!

Looptelefoon

Eerst Buiten Zorg bellen om vader op de hoogte te stellen. De mevrouw die de telefoon aanneemt zegt, ‘Een momentje, ik pak even een looptelefoon, dan kunt u het nieuws zelf vertellen’. Zo gezegd, zo gedaan. Een vader die hevig blij en  geëmotioneerd reageert op het goede nieuws. Dat is al één zorg minder voor Jan.

Verslag

De rest is nog even afwachten. Ik ga vanmiddag of vanavond even zelf kijken hoe het met moeder Jo is, dan kan ik morgen hoogstpersoonlijk verslag bij vader Jan doen.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting