Kastjes en muren

Zal er na maanden eindelijk wat schot in de zaak komen? Er zijn naast de ‘normale hectiek en zorg’, twee problemen gaande.

  1. Het verpleeghuis waar vader Jan eerst verbleef heeft geconstateerd dat hij een beginnende dementie heeft. Om vader Jan en ons als mantelzorgers te ondersteunen zou een zogenaamd DOC-team ingezet worden. Dit zou door de betreffende instantie geregeld worden.
  2. De ID-kaarten van het stel moeten vernieuwd worden. Er is een pasfoto nodig en we hebben te maken met een gemeente die niet wil meewerken of denken. De pasfoto’s moeten recent zijn en aangeleverd worden volgens de nieuwste bepalingen van het rijk. Hoe kom je aan pasfoto’s van mensen die niet mobiel zijn en niet naar een pasfotowinkel kunnen?

 

Probleem 1:  de stukken die nergens te vinden zijn

Ria heeft zich helemaal het rambam gebeld om de stukken te achterhalen. Van kastje naar muur, van muur naar kastje een telefoonrekening van tig en nog geen fuck opgeschoten.
Vanmorgen moest ik(Anja) zelf naar de huisarts, omdat mijn huisarts graag op de hoogte wil blijven van zijn patiënte in deze hectische periode(zo kan het dus ook!).

Ik heb mijn beklag gedaan over de mantelzorgondersteuning die niet ondersteunt en ook van kastjes en muren houdt. En over het gedonder met de papieren die opgelost lijken te zijn in het niets, waarvoor we ook van kastje naar muur gestuurd worden en nergens uit lijken te komen en het gesodemieter met de gemeente Langedijk, die niet mee wil denken hoe de ID-kaarten van recente pasfoto’s te voorzien.

Contact huisarts ouders

Huisarts adviseerde me: Neem contact op met de huisarts van je ouders. Hij/zij MOET kopieën en verslagen ontvangen hebben. Zo gezegd zo gedaan. Ze konden wat mij betreft de ‘pip’ krijgen met hun telefonische spreekuur. Ik heb direct gebeld,  en heb mijn vragen en mijn onmacht aan de orde gesteld. Hoe kan het dat het zo lang duurt en dat de papieren zoek lijken te zijn?

Onbehandelde brief van 2 maanden geleden

De assistente antwoordde: ‘Héé er ligt hier een onbehandelde brief van 9 mei over uw vader. Ik ga er direct mee aan de slag en beloof u vanmiddag terug te bellen. Ze heeft woord gehouden en vanmiddag terug gebeld. Inderdaad, in die brief stond waar Ria en ik al zo lang achteraan gebeld hebben. Met excuses van de assistente is (hopelijk) nu de brief gefaxt naar het DOC-team en komt dit, waarschijnlijk 2 maanden later toch nog eens op zijn pootjes terecht.

Probleem 2, de ID-kaarten en pasfoto’s

Zelfs moeder Jo heeft de gemeente gebeld, maar die laat zich afpoeieren door een aardig voordoende niet meedenkende telefoniste. Regels zijn regels en die recente pasfoto’s moeten we we hebben. Oké internet maar eens afgestruind of er mensen in de buurt zijn die pasfoto’s op locatie maken. Néé dus. De dichtstbijzijnde in Amsterdam. Oké, de plaatselijke drogist/pasfotomaker gebeld. Die kon me niet helpen, tenminste hij kan geen foto’s op locatie maken. Samen brainstormend zijn we echter tot een oplossing gekomen. Ik maak de foto’s zoals omschreven door het rijk, met mijn digitale camera. Zet de foto’s op mijn computer, mail ze naar de drogist/pasfotomaker en hij zet het om in heuse pasfoto’s. Heeft ook weer een uurtje bellen en brainstormen gekost, maar we zijn er samen uit gekomen.

Donderdag pasfoto’s maken

Donderdag neem ik het stel op de foto. En dan moeten de vingerafdrukken nog. Te hopen dat de gemeente daar wel woord in houdt, dat ze deze op locatie willen komen afnemen. Niet vergeten gelijk te betalen, anders kan het oude stel alsnog naar het gemeentehuis en daar kunnen ze niet komen.

Nog niet helemaal zekerheid over alles, maar..toch een stapje verder na maanden.
Wordt vervolgd…

Dit bericht is geplaatst in mantelZORG. Bookmark de permalink.

2 reacties op Kastjes en muren

  1. Katinka schreef:

    Pfffffffffffffffffffffffffffff…………….!

  2. anja schreef:

    @Katinka, Het gaat vast goed komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting