Uitslag PET-CT scan behandelplan, 17 april 2012

De dag dat we met moeder Jo naar het ziekenhuis gaan voor de uitslag van de PET/CT scan en het behandelplan. Voor we aan de beurt zijn is het -net als de vorige keer- weer erg lang wachten in de wachtkamer(daarom heet zo’n hok zo, denk ik) . Ik als mantelzorger zit me af te vragen of dit niet beter georganiseerd kan worden. Wachten is nooit leuk, maar omdat deze afspraak -net als de vorige keer- ’s morgens vóór 10.00 uur zou moeten plaatsvinden,  al  meer dan een half uur uitloopt, zit ik me in de tussentijd te bedenken of dit niet anders kan. Goed..bijzaak.

Operatie

De scan heeft uitgewezen dat er sprake is van een kwaadaardig, snelgroeiend gezwel in de borst, en dat één uitzaai zich in de lymfeklier bevindt. De scan heeft daarnaast geen andere uitzaaiingen opgespoord. Voorstel is in eerste instantie eerst chemo/bestralen en dan opereren. In tweede instantie bij de mama-care begrijpen we dat er eerst geopereerd wordt en na de operatie besproken wordt wat eventueel verder nog aan behandeling nodig is.

Voorwerk

Moeder Jo vindt ook duidelijk: ‘Dat ding hoort niet in mij, het moet weg en wel zo snel mogelijk’. We worden vervolgens doorgestuurd naar de anesthesie waar de vragen voor een veilig verlopende operatie gesteld worden en een hartfilmpje gemaakt wordt. Daarna moeten we naar de opname om Jo in te schrijven. Vervolgens komt er nog een gesprek met de internist en radioloog?(weet ik veel) die uit gaat leggen wat er gaat gebeuren. Gelukkig heeft Ria alles opgeschreven. Voor dat bewuste gesprek wordt nog vanuit het ziekenhuis een afspraak gemaakt, denk ik.

Achterkleinzoon

’s Middags ga ik met moeder Jo naar vader Jan in Magnushof. Buiten dat we vader Jan gaan vertellen dat Jo geopereerd gaat worden hebben we ook nog goed nieuws. Britta (dochter van Bert en Monique) is gisteravond 16 april 2012 bevallen van een zoon. Beide overgrootouders zijn bereblij met dit nieuws.

Verheldering

Vader Jan kan niet goed overweg met zijn kamergenoot. Daarnaast zijn er een aantal andere dingen in het verpleeghuis waarover we verheldering willen. Wel lastig, tijdens het middagbezoekuur is er geen verpleging te vinden waar de vragen aan gesteld kunnen worden. Gaat Erik-Jan vandaag(18 april) doen. Erik heeft meer overredingskracht als het over belangen opkomen gaat en dat is nu hard nodig, vinden we. Vader Jan moet  natuurlijk niet verpieteren in het verpleeghuis. De situatie is al moeilijk genoeg voor hem.

Ik mantelzorger

Pfff er lijken steeds meer zorgen te komen.Voor zo ver ik weet mankeer ik zelf niks en heb ik niks bijzonders onder de leden. Soms overvalt me een letterlijk misselijkmakend gevoel van angst. Nou ja, het zal de spanning wel zijn van wat allemaal nog meer zou kunnen gebeuren. Moet mezelf maar eens een flinke trap onder m’n kont geven.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting