Update tussendoor

Vergeef me, de exacte data weet ik niet meer. Foto´s maak ik ook even niet meer, komt misschien nog, maar ik voel me nog niet geroepen om ze te gaan maken. Het wordt nu allemaal te ernstig. Ik ga even kort bijpraten vanaf de verjaardag van vader Jan op 17 januari 2012 tot 26 maart 2012.

Moeder Jo

Begin februari: Moeder Jo stoot zich ernstig met haar borst aan een eetkamerstoel. Ze houdt er een pijnlijke borst met een knobbel -waarschijnlijk bloeduitstorting?- aan over. Een aantal weken later valt ze  letterlijk op haar gezicht en weer op die pijnlijke borst. Bril scheef, gezicht wordt pimpelpaars tot zwart. Moeder Jo besluit hierdoor -ook al omdat ze behoorlijk stijf is van de val- even niet buiten de voordeur te komen. Een paar weken later ga ik als begeleiding mee met Jo  om  een nieuwe bril aan te laten meten.

Angela, de douchezuster, merkt de bult in de borst ook op. Ze adviseert om de huisarts in te schakelen. Dit wordt gedaan. De huisarts maakt direct een verwijzing om een mammografie te laten maken in het ziekenhuis.

Vader Jan

Vader Jan lijkt wat achteruit te gaan. Af en toe afwezig, dan is het alsof hij met zijn hoofd heel ergens anders is. Praten gaat soms wat moeizamer en/of hij reageert op een onderwerp wat allang niet meer aan de orde is.

Rotmeiden ook, ze praten ook zo snel…

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand. Bookmark de permalink.

5 reacties op Update tussendoor

 1. jo en ton fokker schreef:

  Hallo Anja
  Hier was ik weer heb je al nieuws van je moeder de uitslag of ben ik abuis met de datum En weet vader Jan het al ?Is hij al een beetje rustteger geworden Nu ik hoop van wel het is me wat bij jullie thuis ?En zal hij nog naar huis mogen?Wat hebben ze toch een pech en je moeder blijft optimistich heb ik het woord goed geschreven mijn taal is niet zo best Ik begon in de eerste klas met een 4 en toen ik van school kwam had ik nog een 4 dus niet best gewoon geen gevoel er voor maar ik kom toch door het leven Anja kunnen jullie het aan ?Want voor jullie is het ook een belasting Nu we hopen dat het voor je moeder de behandeling mee valt ontvang de hartelijke groeten van ons Ome Ton en Tante Jo

 2. tante Hen-ome Jan. schreef:

  Hoi Anja.
  Als ik al deze berichten lees dan worden het nog spannende weken voor je Vader en Moeder en natuurlijk de hele familie. Wij hopen erop dat het allemaal op den duur weer goed komt en ze samen weer naar huis kunnen. tante Hen zegt weleens Ik wou dat ik de fiets kon pakken en even bij mijn zus en Jan een bakkie koffie doen en evenbij kon kletsen en ze kan steunen, maar ja dat lukt niet maar gelukkig kan het wel via de telefoon. Nu sterkte allemaal en we blijven via de mail goed op de hoogte.
  Groeten Ome Jan en Tante Hen.

 3. anja schreef:

  Hoi tante Hen en ome Jan.
  Gelukkig dat er telefoon is (en voor ons internet) zo worden afstanden een stuk kleiner.
  We duimen ons suf dat de boel weer goedkomt. Aan het ‘stel’ zal het niet liggen, die gáán ervoor.
  Groetjes Anja.

 4. Tante Henny-Ome Jan schreef:

  Ja Anja wat nu he’ gewoon weer de tijd nemen om weer bij te komen wel verdient hoor .
  Bedankt dat je ons al die tijd zo goed en fijn op de hoogte gehouden hebt van al die perikelen van je Vader en Moeder .hopelijk blijft het daar nu een tijd rustig met die twee zodat jullie hele familie
  weer tot rust kan komen.
  En anders kom je toch gewoon weer een keer aan altijd welkom.
  Groetjes aan iedereen van de familie.
  Ome Jan en Tante Henny.

 5. anja schreef:

  Hoi ome en Jan en tante Henny,
  Nou…dat hoop ik ook wel, dat het een tijdje rustig blijft rond die twee.
  Voor mezelf maar ook zeker voor vader Jan en moeder Jo, want dit soort gezondheidsproblemen hakt er toch wel behoorlijk in. Het gaat niet over simpele verkoudheden die binnen een week weer voorbij zijn.
  Nou ja, binnen een andere club heb ik geleerd per dag te leven en dat gaan we dan ook maar doen.

  Groetjes Anja.
  (p.s. prachtige bos bloemen staat er op de Platte Ven, donkerrode gerbera’s en rode rozen). Ze zijn er heel blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting