Vader Jan 27 maart 2012

Er is in het ziekenhuis afgesproken dat Ria als 1e contactpersoon en Moeder Jo als 2e contactpersoon functioneert, uit praktische overwegingen.

Onrustige nacht

Vader Jan heeft een onrustige nacht doorgebracht. Schreeuwen, huilen, het bed uit willen, woelen, nou ja onrustig dus. Het lijkt of hij buikpijn heeft. Er wordt hem in de loop van de dag een klysma gegeven en dit lijkt even goed resultaat te hebben.  Hij wordt wat rustiger, maar niet voor lang. Zijn hemd irriteert hem op zijn lijf en in een poging deze uit te krijgen hangt hij zichzelf bijna op.

Gewoon er zijn

Ik ga eerder naar het ziekenhuis in de hoop wat rust in vader Jan te krijgen. Het lijkt wonderwel wat te lukken. Beetje praten, beetje vasthouden. Echt helemaal rustig is hij nog niet, maar..het gaat beter. Hij valt af en toe zelfs in slaap.

Herkenning

Met bezoektijd komen moeder Jo, Ria en Bert. We maken hem even wakker om te laten weten dat we nu met meer zijn. Zo!..Da’s gaaf.. Hij reageert: ‘BEjT’.  Dit geeft de burger moed. Hij herkent en kan nog spreken, wel moeizaam, maar het gaat. Vader Jan valt in slaap, komt af en toe een beetje bij, opent zijn ogen, blijft rustig en slaapt weer verder.

Pissen

Als het Ria, Bert en moeder weer naar beneden gaan om moeder Jo bij Bert in de auto te laden wordt vader Jan weer wakker. Hij maakt aanstalten om het bed uit te klimmen. Ik vraag wat hij wil. Nou een kort en bondig antwoord volgt: ‘Pissen’. Ik druk op de bel voor assistentie, maar er komt geen verpleging. Vader Jan wordt steeds fanatieker om over de reling van het bed te klimmen, en zegt paniekerig: ‘Pissen, anders pis ik in mijn broek’. waarop ik beveel, blijf liggen! Ik ga hulp halen!

Verpleging komt, helpt vader Jan uit bed, geeft hem een fles, maarruh.. plassen doe je op het toilet en nergens anders, dus dat lukt niet. Ik ben blij dat ik hier getuige van ben en de verpleging kan vertellen dat plassen voor vader Jan op het toilet gebeurt en nergens anders. Is vader Jan eenmaal bij het toilet gaat het legen van de blaas zonder problemen.

Als een blok

Weer terug in bed valt hij als een blok in slaap. Ria is inmiddels weer op de afdeling en we besluiten naar huis te vertrekken, zonder hem wakker te maken.
We hebben stille hoop, dat het misschien toch nog een beetje goed gaat komen met die oude vader van ons.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting