Vader Jan verhuist naar Magnushof, 12 april 2012

SpookJan

Kalender gaat voor vader Jan om 0.00 uur naar de volgende dag. Ooooo… vandaag verhuizen moet hij gedacht hebben. Dat moet de verpleging weten dat ik nu mijn bed uit moet, en moet inpakken. Je begrijpt..hij heeft vanaf 0.00 uur de hele ziekenhuisafdeling op stelten weten te zetten.

Om 6.30 was er echt geen houden meer aan en hebben de verpleegkundigen hem onder de douche gezet en klaargemaakt voor de dag. Zo! Ik ben klaar.. En dan is het errug lang wachten tot het 9.30 uur is.

Taxi-dochters

Afijn, Ria is er netjes op de afgesproken tijd en krijgt de overdrachtspapieren en medicijnen overhandigd in het ziekenhuis. Ik haal op dezelfde tijd moeder Jo op vanaf Noord-Scharwoude. Jo heeft na de scan overigens een goede nachtrust gehad. Ik had van ‘horen zeggen’ dat de urine een vreemde kleur zou krijgen om dat scanspul uit piesen, maar volgens moeder Jo was het de normale kleur gebleven. Ze heeft van al dat radioactieve gepeupel ook geen licht gegeven ’s nachts, aldus Jo.

Sorry mensen, ik ben een beetje melig/flauw omdat één zorg (die van vader Jan)een beetje kleiner geworden is.  Goed, we gaan verder. We komen tegelijkertijd aan in Magnushof in Schagen. We laden het stel en de rollators uit, brengen onze auto’s weg en gaan naar het nieuwe woonverblijf van vader Jan.

Wegdutten

Een tweepersoonskamer deze keer, op de 2e verdieping. Diverse verpleegkundigen en medewerkers komen langs en stellen zich voor. Dan komt de verpleegkundige die het intake gesprek doet. Vader Jan, die natuurlijk al zo’n beetje 12 uur in touw is, dut af en toe weg. Grijns…hij doet zijn best om wakker te blijven, maar dat lukt slechts matig. Tussendoor vraagt hij nog wel of ie nu hier moet blijven of dat we nu naar huis gaan. We vertellen dat hij hier is en voorlopig blijft om te revalideren, om weer goed te leren lopen en zelf naar het toilet te gaan. Hij lijkt er voor dit moment in te berusten.

Zoen en zwaai

Het is tijd voor het warme middageten en pa wordt uitgenodigd mee te komen naar de eetzaal. Zo mak als een lammetje gaat hij mee. Hij vindt het wel goed zo. Nog even moeder een dikke zoen en een zwaai en daar verdwijnt hij met de zuster mee, op naar het diner.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

2 reacties op Vader Jan verhuist naar Magnushof, 12 april 2012

 1. janet schreef:

  Hoi hoi,

  Misschien is het handig om de eventuele bezoektijden te vermelden voor mensen inclusief mezelf natuurlijk, om bij opa (vader jan) op visite te kunnen gaan.
  Mag dat spontaan?
  Is dat al aan de orde? Of is het handig om dat spontane nog even af te wachten?

  Nou ik hoor / lees het.

  kus van Janet

 2. anja schreef:

  Hoi Janet,

  Ja hoor, opa (vader Jan) mag bezoek hebben. Ik zal net als 2 jaar geleden een aparte pagina maken met het adres van opa. En waar ieder die op bezoek wil/gaat in kan vullen wanneer opa bezoek krijgt.
  Je moeder en ik praten heel veel met elkaar, maarruhh.. de exacte bezoektijden heb ik even vergeten op te noteren…
  Sukkel-ik

  Groetjes Anja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting