Van horen zeggen, 7 mei 2012

Ria belt met het verslag van de voorbije dag. Vader Jan heeft vastgezeten in de lift. Hij was er nog boos over. Jan vertelt dat de lift bleef hangen en hij een hoop lawaai gemaakt heeft om de aandacht van verzorging en/of bewoners te trekken. Uiteindelijk is dat gelukt en is hij met behulp van een ladder uit de lift bevrijd. Uhhh… zie je het voor je…een wankele man van 80+, die via een ladder uit een lift klimt. Ria heeft het rechtstreeks uit de mond van vader Jan. Hoe het één en ander werkelijk is afgespeeld is moeilijk te achterhalen, omdat het nogal onsamenhangend verteld werd, aldus Ria.

ID-kaart

En…vervelender voor ons mantelzorgers een ander verhaal. Het stel is aan nieuwe ID-kaarten toe. Dus moeten ze naar het gemeentehuis en naar de fotograaf om dit te regelen. Dat is momenteel in de positie waarin ze zitten niet mogelijk, dus Ria belt het gemeentehuis Langedijk voor advies, hoe dit op te lossen. Nou… en die stuit dus tegen een muur van een niet meedenkende starre klantonvriendelijke medewerkster. ‘Dit zijn de regels en zo hoort het’. Ria kon praten als Brugman, helaas is het tot nu toe nog niet gelukt om een oplossing te vinden de ID-kaarten te vernieuwen voor het stel. Misschien dat Erik-Jan een oplossing kan vinden, wordt aan gewerkt en wordt vervolgd.

Slapeloze nacht van Jo

Waar wij als mantelzorgers niet bij stil gestaan hebben omdat het ons volstrekt normaal lijkt…
Moeder Jo heeft een slapeloze nacht gehad omdat ze niet wist hoe ze in het ziekenhuis zou moeten komen de dag van operatie (14 mei ’s morgens om 7 uur in het ziekenhuis aanmelden). Taxi’s rijden niet en openbaar vervoer kan ik niet inklimmen, had ze bedacht. En deze gedachte heeft haar behoorlijk wat paniek bezorgd, terwijl wij als mantelzorgers hier nooit bij stilgestaan hebben om te bespreken, want wij brengen haar gewoon, dat leek ons vanuit ons standpunt ook heel logisch. Blijft ze daar verdorie ook vandaag (7 mei) nog de hele dag mee op maar maag lopen ipv één van ons te vragen/bellen hoe dat nu moet…

Nou ja het is rechtgezet, ik ga Jopie naar het ziekenhuis brengen en heb haar op het hart gedrukt..maak je je zorgen of is iets niet duidelijk, blijf er niet mee rondlopen en práát erover, om misverstanden te voorkomen.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Van horen zeggen, 7 mei 2012

  1. anja schreef:

    Het hoe en wat van in de lift vastzitten van vader Jan is me nog steeds niet duidelijk, maar…. wél duidelijk is dat hijzelf niet met de ladder eruit gehaald is. Er was wél een ladder in het spel, wat ik zelf van zijn verhaal gecombineerd heb: personeel is met een ladder bezig geweest een knop of kabel van de lift om te zetten zodat de lift zakte en vader Jan op de normale manier uit de lift kon stappen. Maar nogmaals, zeker weten doe ik het niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting