Voorbereidingen

Een dag vol bellen, informatie inwinnen en afspraken maken om de thuiskomst van vader Jan alvast in werking te stellen.

Regelen, regelen

Bij de huisarts van het stel geweest om de ellenlange medicijnlijst te bespreken. Is alles nog wel nodig? Huisarts en ik bestuderen de lijst en haar voorstel is met het DOC-team te bespreken, omdat zij de verantwoording dragen voor de medicijnen. Ze maakt aantekeningen op de lijst zodat het voor het DOC-team duidelijk is, waar we onze vraagtekens bij hebben. Verder geregeld de indicatie voor de ‘papegaai’ waardoor vader Jan eenvoudiger in- en uit bed kan komen. Medicijnen op ‘de rol’, wat inhoudt dat de medicijnen door de apotheek per dagdeel uitgezet worden en ze alleen het betreffende zakje met de nodige pillen hoeven af te knippen en in te nemen. Moeder Jo heeft de de hulp voor vader Jan bij douchen en aankleden geregeld.
Nog te doen: Maandag afspraak maken met DOC-team om te bespreken wat nodig is om vader Jan en de nabijstaanden te ondersteunen.

Meer aandacht

Ook Sandra van de mama-care heeft contact gezocht met de huisarts met de vraag of er wat meer aandacht aan het stel gegeven kan worden. Controle voor moeder Jo met de specialist is eind oktober (mits er niets tussenkomt). En zo zijn we al een heel eind op weg om het stel weer te herenigen met elkaar.

Wordt vervolgd…

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting