Voorlopig goede berichten

Hard hoofd

Vanmorgen om 9.00 uur het ziekenhuis gebeld om te vragen hoe Jo de nacht is doorgekomen. Volgens de verpleegkundige, waren er geen problemen geweest, is er één drain verwijderd en gaat het goed. En ze wist te vertellen dat ze nog één nachtje zou blijven en naar alle waarschijnlijkheid woensdag(morgen) naar huis kan. Kom ik weer met mijn spoken en beren, daar heb ik  dus een hard hoofd in, oftewel dit lijkt mij nog niet verantwoordelijk. Maar goed, het is nog geen woensdag.

Gevulde koek

Omdat het zo goed gaat met Jo besluit ik vanmorgen naar de warme bakker te gaan, gevulde koek te halen en het goede nieuws direct bij vader Jan met een bak koffie te vieren. Tegelijkertijd haal ik celstof matjes voor moeder om -als ze thuis is-  het matras te beschermen tegen het eventuele wondvocht.

Beste beentje

Aangekomen in ‘Buiten Zorg’ zie ik dat de verpleegkundigen vader Jan net hebben opgehaald om gezamenlijk koffie te gaan drinken in de zaal. Ik sta het vanaf een afstandje te bekijken zonder dat hij mij ziet. Toch gaaf om te zien hoe de verpleegkundigen én vader Jan hun beste beentje voorzetten om het zoveel mogelijk naar de zin te hebben/maken/krijgen.

Apeblij

Ik vertel vader Jan dat ik het gisteren met eigen ogen wilde zien of het écht wel goed ging met Jo en dat het ‘heus waar’ goed met haar gaat. En ook dat ik vanmorgen het ziekenhuis gebeld heb om te vragen hoe de nacht geweest is en ze deze ook goed doorstaan heeft en omdat te vieren gevulde koeken heb meegenomen. Vader Jan ‘apeblij’ en ik ook. Jan legt de ‘dames aan tafel uit wat er gebeurd is en waarom hij in Buiten Zorg beland is.

Pendelen

Na de koffie gaan we samen naar de kamer en babbelen nog wat. Vervolgens neem ik afscheid en ga even langs hun huis op de ‘Platte Ven’ om de matjes en de handleiding van het alarm terug te brengen. De kanarie is nog in leven en ziet er nog welvarend uit met genoeg water en voer. Vanmiddag ga ik weer naar moeder Jo en zo pendel ik wat heen en weer. Wordt vervolgd…

Maarruhh… voorlopig ben ik opgelucht dat het zo goed lijkt te gaan(naar omstandigheden).

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting