Weekend 21 en 22 april 2012

Zaterdag is Erik-Jan met moeder naar Magnushof en lijkt vader Jan wat beter te begrijpen waarom hij in het verpleeghuis is. We zijn vol goede hoop, dat het vanaf nu wat beter gaat met het humeur van vader Jan.  Zondag als Bert en Monique er zijn is het weer minder met vader Jan. Het duurt hem allemaal te lang en hij heeft nu niet echt geduld.

Mantelzorgers

Het is natuurlijk allemaal goed beroerd wat er gaande is. De mantelzorgers, waarvan er zelf ook een aantal niet echt gezond zijn hebben het behoorlijk zwaar. We zouden willen kunnen toveren. Poeffff… weg met die zorgen en die ziekten en onzekerheden.

We denken en overleggen ons suf hoe het misschien anders kan, beter kan voor vader Jan en moeder Jo. We hebben op dit moment geen oplossing, dat maakt ons behoorlijk machteloos.

Iedere keer weer opnieuw uitleggen aan vader Jan waarom hij in Magnushof is, is niet eenvoudig. Vaak is hij boos, ongeduldig. Daar kan hij niks aan doen, maar…voor ons als bezoek is het niet altijd even plezierig. We voelen ons er niet prettig bij. Best wel waardeloos eigenlijk.

En moeder Jo die blijft knokken om er het beste van te maken. Wel heel dapper hoor!

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting