Zorgen-meneertje

Er valt weinig nieuws te vertellen over de situatie. Vader Jan is nog steeds in de war. Gisteren toen ‘zijn Jopie’ en Ria op bezoek kwamen was zijn kastje naast zijn bed leeg. En ja hoor, hij had alles alweer in tassen gestopt, want ‘ze’ hadden gezegd dat hij naar huis zou gaan en dat hadden ‘ze’ zomaar weer ingetrokken.

Je mag wel wat vaker komen

Woensdag toen ik er was, kwam hij tot de conclusie dat ik wel wat vaker mocht komen. Op mijn: Joh.. ik was er zaterdag en zondagmorgen, en zondagmiddag met Ria  en maandag met Jopie, alleen gisteren was ik er niet, toen was Ria er ’s morgens. ‘O ja die moest naar de dokter hè?’, dat wist hij zich dan weer wél te herinneren.

Gat in z’n kop

Dinsdagnacht is hij op zijn hoofd gevallen in het toilet. Besef om de verpleging te kunnen bellen is er niet. Ook niet om in de fles te plassen die aan zijn kastje hangt. Als vader Jan naar het toilet moet, dan moet dat direct, en niet in een fles. Hij overschat zijn kunnen, loopt zelfstandig naar het toilet en daar verliest hij zijn evenwicht en is gevallen. Gat in zijn kop. Gerepareerd met hechtspul uit een spuitbus en pleisters om de boel bij elkaar te houden.

Vrees met grote vreze

Het weet wat, dit zorgen-meneertje. Het voelt zo waardeloos en machteloos te moeten afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen. Komt er nog wat verbetering, of niet? Zoals het er momenteel voorstaat, vrees ik met grote vreze dat hij niet meer naar huis kan. Dit kan ‘zijn Jopie’ niet mannen.

Dit bericht is geplaatst in Lappenmand, mantelZORG. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Zorgen-meneertje

  1. Katinka schreef:

    Trieste situatie voor allemaal …. leven tussen hoop en vrees, dat wil niemand……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Subscribe without commenting